030 888 61 80

Genezingstijd na het zetten van een Tattoeage

De genezingstijd van een tattoo bedraagt ongeveer anderhalve week. Algemene gezondheid, persoonlijke hygiëne en lichamelijke conditie spelen hierbij een grote rol. Tijdens het genezingsproces kan de tattoo gaan jeuken. Het is belangrijk dat je er niet aan gaat krabben, want hiermee beschadig je de tatoeage en zullen er witte plekken achter blijven. Tijdens jouw bezoek aan Artcastle Tattoo aan Zeist zullen we de verzorging nog eens duidelijk stap voor stap met je doornemen.

Tattoo verzorging

Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd absoluut noodzakelijk. Direct na het zetten van de tattoo zal deze worden afgedekt met transparante folie. Je houdt je tattoo vervolgens bedekt met folie voor 48 uur, en je vervangt de folie ongeveer elke 6 uur (dit is erg belangrijk)! Voordat je jouw tattoo bedekt met een nieuw stuk folie was je de tattoo grondig met lauw water en milde, ongeparfumeerde zeep (bij voorkeur “Unicura Balance”) met de blote hand. Na het wassen dient de zeep te worden afgespoeld met lauw water. Nadat je hem grondig hebt gewassen, dep (niet vegen!) je hem droog met een schoon stuk keuken papier. Vervolgens doe je een dun laagje bepanthen zalf erop. Dit doe je elke keer opnieuw voordat je de folie vervangt.

Nadat je de folie voor ongeveer 48 uur hebt gedragen was je hem voor de laatste keer. Daarna smeer je hem ongeveer 5 keer per dag in met een dun laagje Bepanthen Baby Zalf (Ook bij ons in de studio verkrijgbaar) en gebruik absoluut geen andere zalf, vaseline of purol. De tattoo moet er nooit droog uit zien, dus smeer hem op tijd in!

Als de huid helemaal vervelt is kun je stoppen met het insmeren van de zalf. Druppel geen wond-desinfecteermiddelen zoals Sterilon of Betadine op de tattoo. Draag geen pleisters of verband over de tattoo. Het is belangrijk dat de tattoo voldoende zuurstof krijgt, want dit helpt genezingsproces helpt te versnellen. Zorg ervoor dat je geen strakke, wollen, vuile of verstikkende kleding over je tattoo heen draagt. Pas ook op met stof en haren van huisdieren. Tijdens het genezingsproces dient alle contact met zwemwater, chloorzwembaden, bubbelbaden en natuurlijk zwemwater te worden vermeden. Maak ook geen gebruik van sauna’s of stoombaden. Stel de tattoo niet bloot aan de zon of zonnebank, ook niet met een zonnebrandmiddel.

Als je tattoo na een tijdje is genezen is het nog steeds erg belangrijk dat je hem tijdens het zonnen insmeert met een goede zonnebrandcrème van tenminste factor 10. Neem in het geval van extreme roodheid, zwelling, bloeding, kleurverandering of pijn altijd meteen contact op met je huisarts. Als je je gewoon aan ons verzorgingsadvies houdt, zal je tattoo het mooist en het snelst genezen. Ga hierbij af op je eigen gevoel en behandel je tattoo op een hygiënische en voorzichtige wijze.

Mocht je desondanks toch nog vragen hebben, bel of mail ons dan gerust. We helpen je immers graag!


Meer informatie of zelf een tattoo laten zetten?

Neem contact met ArtCastle Tattoo op of kom gezellig langs in Zeist, Utrecht!

De Tattooshop

Kom langs in Zeist (Utrecht) om de tattoo artiesten persoonlijk te ontmoeten. In deze Tattoo studio zal je de helderste kleuren, strakste lijnen en de meest gedetailleerde portret tattoos vinden. We werken in een gezellige sfeer in onze professionele tattoo shop in Zeist waar wij jouw wens naar een prachtige tattoo kunnen vertalen.

Ontmoet ons team

Contactgegevens


 • 2e Dorpsstraat 38
 • 3701 AB Zeist, Nederland
 • KvK: 55675298
 • Telefoon: 030 888 61 80
 • Email: [email protected]

Openingstijden


 • Maandag:10:00 - 18:00
 • Dinsdag:10:00 - 18:00
 • Woensdag:10:00 - 18:00
 • Donderdag:10:00 - 18:00
 • Vrijdag:10:00 - 19:00
 • Zaterdag:11:00 - 18:00
 • Zondag:Gesloten

Tattoo prijsindicatie


Als je langskomt in onze shop kun je jouw tattoo wensen met ons bespreken. Wij geven persoonlijk advies en indien mogelijk een prijsindicatie. Hiervoor kun je een afspraak maken via mail ([email protected]) of telefoon (030 888 61 80).

Afspraak maken


U kunt over de telefoon en email afspraken maken voor het zetten van een tattoo en een consult met de desbetreffende artiest. Stuur je vraag via
Ons contactformulierPinnen? Ja graag! Maak het jezelf gemakkelijk.